Een verkeerscontrole bij het voormalig postkantoor aan de Huizerweg
Een verkeerscontrole bij het voormalig postkantoor aan de Huizerweg

Bonnenkwestie wijkteamchef Bussum afgedaan

Algemeen

BUSSUM - De uitglijder van Andre van den Beld, wijkteamchef van de politie Naarden-Bussum, heeft voor hem verder geen gevolgen. Ook niet voor de persoon die een interne e-mail doorstuurde naar de SP, die het vervolgens bij de Telegraaf liet landen. Het korps laat weten geen onderzoek te doen naar het 'lek' en daarmee de reden van diens actie. 

In de gewraakte mail kondigde Van den Beld voor volgende week donderdag algemene verkeerscontroles aan, waarbij hij met zijn team zoveel mogelijk bonnen wilde uitschrijven. Hij loofde een prijs uit voor de agent die de meeste bekeuringen zou geven. Daarbij wees de wijkteamchef op het aantal prenten dat tot op heden in 2011 is uitgedeeld, 250 stuks; dat zouden er volgens Van den Beld dit jaar 2000 moeten worden.

Via de media ontstond hierover de nodige ophef. De korpsleiding noemde de actie "onhandig" en "dom", maar tekende ook aan dat  Van den Beld "goede bedoelingen had maar uit de bocht is gevlogen." Het kwam hem op een reprimande te staan. Van bonnenquota zou in het korps Gooi en Vechtstreek overigens geen sprake zijn. 

Een uitnodiging van de Bussumse Krant aan Van den Beld om hem zelf uitgebreid zijn verhaal te laten doen, werd via de korpsleiding afgeslagen. "We willen deze zaak nu laten rusten na de enorme aandacht die het heeft gekregen", aldus een woordvoerster van de politie. "We hebben uitgelegd wat er aan de hand is en daar laten we het bij."

Uit de krant