Afbeelding
Archieffoto: Bastiaan Miché

Gerommel aan top Bussumse jeugdbrandweer

Algemeen

BUSSUM - Het rommelt aan de top van de Bussumse jeugdbrandweer. De coördinator stapt op na onvrede over de brandweerleiding en ziet de toekomst van de jeugdbrandweer somber in. 

De coördinator neemt ontslag omdat hij stelt dat zijn werk wordt overgenomen. "Ander personeel bij de brandweer moet mijn werkzaamheden bij de jeugdbrandweer gaan uitvoeren, hieruit maak ik op dat het werk wat ik doe niet wordt gewaardeerd. Ik zie deze manier van werken volledig mis gaan en kan dat zelf niet meer opvangen, vandaar dit besluit", aldus de coördinator in een brief naar leden van de jeugdbrandweer en hun ouders die onze redactie onder ogen heeft gekregen.

Het rommelt al langer
Volgens de coördinator van de jeugdbrandweer rommelt het al veel langer bij de jeugdbrandweer. "Ik heb in die tussenliggende tijd er alles aan gedaan om onze club zo goed als mogelijk te kunnen laten draaien. Afgelopen vrijdag heb ik van mijn leidinggevende te horen gekregen dat er niets meer aan te veranderen is", schrijft hij. Hij heeft ook zorgen over de toekomst. "Ik weet niet hoe de jeugd verder begeleid gaat worden. Ik hoop dat er vanuit de regionale brandweer iets gedaan wordt om de jeugd wel te kunnen aanhouden. Ik zie zo als het er nu naar uit ziet namelijk sober in."

Brandweer: toekomst niet in gevaar
De brandweer laat weten de problemen te kennen, maar wil er omdat het om personeel gaat niet al te inhoudelijk op ingaan. "Wel wil ik benadrukken dat we er natuurlijk alles aan doen om de jeugdbrandweer zo goed mogelijk te leiden. Dat wordt nu opgevangen. De toekomst is ook niet in gevaar", aldus een woordvoerder van de brandweer.  

De jeugdbrandweer is erg belangrijk voor het brandweerkorps: de jeugdbrandweer zorgt voor veel aanwas als het gaat om brandweervrijwilligers.

Uit de krant