Afbeelding
Foto: Politie
Video

Andere methoden dan camera's kunnen horecaoverlast net zo goed tegengaan

Politiek

BUSSUM - Een deel van de gemeenteraad voelt wel wat voor de terugkeer van het cameratoezicht rond de horeca, maar of het ook echt zover gaat komen valt te betwijfelen. Er moet wel voldoende aanleiding voor zijn, zo stelt burgemeester Han ter Heegde. 

De camera's zijn niet altijd een toevoeging, zegt de burgemeester. "We hebben ook agenten en meerdere jongerenwerkers rondlopen als de cafés open gaan. De ervaring leert dat ze de eventuele overlast goed onder controle kunnen houden en eventuele raddraaiers er zo tussenuit pikken en tegen kunnen houden. De ervaring leert dat zij het goed kunnen managen, zonder dat we daar camera's voor nodig hebben", zegt de burgemeester voor de camera's van BussumsNieuws en GooiTV. 

De burgemeester laat wel weten het cameratoezicht wel verder te onderzoeken. Als blijkt dat er wel aanleiding toe blijkt, behoort de terugkeer van de camera's wel degelijk tot de mogelijkheden. "Cameratoezicht is wel een middel, maar het moet wel echt wat toevoegen. Daar gaan we nu naar kijken. Daarnaast gaan we goed kijken welke overlast er nu daadwerkelijk is. Op korte termijn maken we daar meer over bekend", aldus Ter Heegde.

Uit de krant