Afbeelding

Hoorzitting over fusie op 10 juni

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

BUSSUM - De Tweede Kamerfracties komen op vrijdag 10 juni naar de regio voor de hoorzitting over de geplande fusie van Bussum. Waar de zitting gehouden wordt, is nog niet bekend. Dat meldt een gemeentewoordvoerder. Betrokkenen kunnen spreektijd aanvragen om commentaar te geven op het wetsvoorstel van de herindeling van Bussum met Naarden, Muiden en Weesp.

Na de hoorzitting gaan de fracties in de Tweede Kamer zich buigen over het wetsvoorstel. Dat is vorige maand door minister Donner naar de Kamer gestuurd. Het is nog onduidelijk wat er gaat gebeuren met Weesp als het parlement zich uitspreekt voor een fusie van alleen Muiden, Naarden en Bussum. Donner heeft aangegeven hiervoor open te staan.

Van de vier gemeenten krijgen delegaties van de colleges van burgemeester en wethouders en de gemeenteraden spreektijd. Individuele burgers kunnen niet inspreken, dat kan alleen namens een georganiseerd maatschappelijk verband; zoals een vereniging of belangenorganisatie. De hoorzitting is openbaar. 

Op de herindeling kan ook schriftelijk worden gereageerd. De deadline hiervoor is 1 juni. Wie al eerder in het besluitvormingsproces reageerde, wordt verzocht dit opnieuw te doen. Eerder ingediend materiaal wordt op deze hoorzitting niet meegenomen.

Schriftelijke reacties kunnen worden ingezonden naar de griffier van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken, drs. M.J. van der Leeden, Postbus 20018, 2500 EA Den Haag of via e-mail: cie.biza@tweedekamer.nl

Uit de krant