Afbeelding
Foto: Bob Awick

Geen aanhouding meer na onderzoek rondom kermisrellen in Bussum

Algemeen

BUSSUM De politie heeft geen aanhoudingen verricht in de zaak rondom de kermisrellen. Dat blijkt nu het onderzoek van de politie is afgerond. 

De ongeregeldheden ontstonden op vrijdagavond 28 september. Een grote groep jongeren zorgden tijdens de kermis voor onrust. Er zouden vernielingen zijn gepleegd, met vuurwerk zijn gegooid en meisjes zijn lastiggevallen. Het onderzoek naar deze incidenten is afgerond.

Aangiften
De politie laat weten dat er uiteindelijk twee aangiften zijn gedaan. Een van vernieling en een aangifte van mishandeling.

Getuigen
"Begin oktober hebben wij een getuigenoproep gedaan en gevraagd om camerabeelden. Het onderzoek heeft niet geleid tot het aanhouden van een verdachte. Uit het onderzoek naar het lastigvallen van de meisjes zijn geen strafbare feiten naar voren gekomen," meldt de politie.

Schrappen of niet
De burgemeester vertelde eerder aan deze krant te overwegen het hele evenement maar te schrappen. "We hebben al een grotere voorjaarskermis. Daar hebben we ook al meer politie voor nodig. Dat is nou eenmaal anders dan vroeger. Het zou misschien beter zijn om de najaarskermis dan maar te schrappen. De extra inzet die we moeten doen om deze kermis leuk te houden weegt niet meer op tegen deze kleine kermis."

 De informatie uit het onderzoek van de politie wordt meegenomen in de voorbereiding van toekomstige evenementen.

Uit de krant