Sterk Gooische verslaat nummer twee

BUSSUM - Vreugde afgelopen zondag voor de hockeyers van Gooische. De Bussumse hockeyers hebben de weg naar boven gevonden en wonnen knap met 4-2 van Helmond, dat tot dan toe nog op een tweede plaats stond.

Gooische speelde erg sterk en bovenal erg fel. Na de eerste helft stonden de Bussumers dan wel met 1-2 achter, maar na rust kwam de ploeg sterk terug. Eerst zorgde Tjebbe Keijzer de 2-2 en daarna kon Tom Gunther Gooische met een geslaagde strafcorner op voorsprong zetten. Helmond bleef daarna de druk opvoeren, waardoor het duel voor de toeschouwers steeds leuker werd.

Hoogtepunt van het duel was de goal van Benjamin Stibbe. Vanaf de middellijn slalomde de Gooische-hockeyer door de verdediging van Helmond heen om vervolgens knap de 4-2 te maken. De zege was daarmee zeker.

Hockeysters komen tekort
De hockeysters van Gooische hebben de topper tegen Schaerweijde afgelopen weekend verloren: 1-0.

Gooische kende voor rust genoeg problemen en kreeg geen grip op het duel. De tegenstander kreeg wel kansen, maar stuitte wel steeds op de goede verdediging van Gooische.

Na de rust speelde Gooische met meer lef en kreeg het meer vat op de tegenstander. Het leverde wat kansjes op, maar zonder resultaat. Lang leek het duel af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. Op het laatste moment kon Schaerweijde echter toch nog toeslaan.