Afbeelding

Excuses CDA-voorman op Facebook

Algemeen

BUSSUM - CDA-fractievoorzitter Bert Sonneveld biedt op zijn Facebook-pagina de Bussumse D66-fractie zijn excuses aan. Het Bussumse raadslid ging vandeweek op internet dubbel de fout in. 

Zo betrok hij in een reactie op Facebook drie kinderen van D66-fractievoorzitter Marieke Munneke Smeets in een inhoudelijke politieke discussie. Not done, zoals dat heet, want de (ongeschreven) regel is dat kinderen altijd buiten de politieke retoriek en polemiek worden gehouden. ZIj hebben er immers niets mee te maken.

Ook gaf hij via Facebook een verkeerde voorstelling van zaken ten aanzien van het standpunt van D66 over de subsidie voor een kunstgrasveld bij BFC. De gewraakte berichten zijn inmiddels verwijderd.

In zijn excuses schrijft Sonneveld onder meer: "Als raadsleden hebben we een publieke taak en het betrekken van kinderen van raadsleden in een discussie is ongewenst en ongepast en dit zal in het vervolg niet meer plaatsvinden op mijn facebookpagina." En: "Ook over de reden waarom D66 een negatief advies geeft over de kredietvotering van 500.000 euro in tijden van forse bezuinigingen (5.000.000 euro) voor het vervangen van een grasveld in kunstgrasveld, heb ik me foutief uitgelaten."

Wat Munneke Smeets betreft is hiermee de kous af. "Gisteren hebben we hierover gesproken in en na de commissievergadering en de heer Sonneveld heeft nu ook publiekelijk zijn excuses gemaakt. Ik hoop dat we vanaf nu weer op goede voet verder kunnen; door open en eerlijk met elkaar de inhoudelijke discussie aan te gaan."

Uit de krant