Afbeelding

Dit weekeinde Bussum Bridgehead 2011

Algemeen

 

BUSSUM -  Morgen alweer begint Bridgehead 2011. Een van de grootste militair historische evenementen in Europa; met aandacht voor de militaire geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog tot vredesmissies. Hieronder op hoofdlijnen het programma:

 Vrijdag 6 mei

12.00 tot 17.00 uur. Historisch kamp Bridgehead te Crailo geopend voor veteranen op vertoon van de veteranenpas.

Zaterdag 7 mei

Historische vrijheidstocht door Gooi, Eemland en Sticht met alle deelnemers en voertuigen. Stops in Soest, Hilversum en Bussum met statische show van de voertuigen.

De colonne komt ’s-middags vanuit Naarden over het viaduct A1 Bussum binnen. Op de HA Lorentzweg stapt de infanterie uit de voertuigen om aan de kop van de stoet de rest van de route af te leggen, die loopt via de Huizerweg, Landstraat en de Oud-Bussumerweg naar het Wilhelminaplantsoen.

Optredens van de bekende Britse entertainer Paul Harper, de Seaforth Highlanders of Holland Memorial Pipes & Drums en de Army Sisters.

Zondag 8 mei

Van 10.00 – 17.00 uur. Historisch kamp Bridgehead te Crailo. Toegangsprijs is twee euro per persoon, kinderen onder 12 jaar mogen gratis mee. Parkeren kan op de voormalige Palmkazerne voor 1 euro per voertuig; het terrein wordt bewaakt.

De hele dag displays en demonstraties, onder andere met het aanwezige geschut. Heel bijzonder dit jaar is een door veteranen gebouwde road block zoals Nederlandse Unifil VN-troepen die in Libanon hadden. Diverse groepen verzorgen schijngevechten. En er is ook weer een grote openlucht militaria-ruilbeurs.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu gisteren
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s gisteren
Afbeelding
‘Nardinc wijkt uit’ bij Utrechtse Poort Cultureel 3 jul, 16:26
Afbeelding
Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland: ‘Alle kinderen een zwemdiploma!’ Algemeen 3 jul, 16:16
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring De schrijvende buurvrouw van Jan Veth Algemeen 3 jul, 11:30
Afbeelding
Auto en trein in botsing bij overweg Spiegelstraat 112 3 jul, 09:15
Afbeelding
Hulpdiensten redden vos met gebroken poot foto’s 3 jul, 08:58
Afbeelding
Mogelijk schietpartij in Naarden; politie doet onderzoek Algemeen 3 jul, 08:53
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief