Afbeelding
Foto: Bob Awick

Joop en Anny Heerschop 60 jaar getrouwd

Mensen

BUSSUM - Joop en Anny Heerschop zijn al zestig jaar samen en om dat heugelijke feit te vieren kwam burgemeester Han ter Heegde op visite. Het werd een geanimeerd gesprek, want het echtpaar Heerschop geniet grote bekendheid in Bussum.

De naam Heerschop is altijd verbonden geweest met de doe-het-zelfzaak Hubo en uiteraard met de Stichting Kinderen in Nood. Meneer en mevrouw kregen hiervoor eerder al beiden niet alleen de Bussumse vrijwilligersprijs de Kleine Johannes, maar ook koninklijke onderscheidingen. Nu kunnen ze ook de prestatie 'zestig jaar getrouwd' aanvinken. We ontmoeten een gedreven echtpaar dat nog steeds actief is in de samenleving.

Joop en Anny leerden elkaar kennen via de Katholieke Arbeiders Jeugd, een vereniging die veel activiteiten organiseerde. Mevrouw vertelt: "Ik kom uit een groot gezin en bij ons thuis kon alles. De voor- en achterkamer zaten vaak vol jongeren en ik bracht dan de koffie en thee rond." Zodoende leerde ze ook Joop kennen. "Hij versierde mij, hoor", lacht ze. "Ik viel op zijn grote mond. Dan stond hij tot laat in de gang de debatteren; dat vond ik zo knap hoe hij dat allemaal durfde." Joop vond Anny direct een leuke meid.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant