Afbeelding
Foto: Bob Awick

Munneke Smeets noemt spoorwegkwestie 'gemakkelijkste manier om mij weg te krijgen'

Politiek

GOOISE MEREN - Ze erkent dat ze bepaalde zaken anders had moeten aanpakken, maar toch staat ex-wethouder Marieke Munneke Smeets niet achter haar gedwongen vertrek. "Zes keer heb ik mijn excuses aangeboden, maar dat was niet genoeg", zegt ze. "Ik ben extreem afgestraft voor een dossier waarbij in de kern niet veel fout is gegaan."

Nee, het kwam voor Munneke Smeets niet als een verrassing dat ze vorige week door de gemeenteraad naar huis werd weggestuurd na een motie van wantrouwen. "Ik voelde dat dit ging gebeuren. En ik weet ook dat als ik niet over dit dossier gevallen zou zijn, men wel een ander dossier had gevonden. Politiek is niet altijd eerlijk. Mijn verleden heeft mij ingehaald. In het verleden heb ik geen vrienden gemaakt in de raad. Daarom zei ik al toen ik mijn wethouderspost accepteerde: ik doe dit alleen als ik vertrouwen krijg. Dat werd toegezegd, maar toen puntje bij paaltje kwam, was dat er toch niet. Ik denk dat iedere andere wethouder voor wat ik heb gedaan enkel een waarschuwing had gekregen. Maar ik lag onder een vergrootglas en werd direct weggestuurd."

Munneke Smeets stelt dat onder meer de VVD en D66 haar te graag weg wilden hebben. "Er zat gewoon iets anders achter. Zelfs de coalitiepartners zochten naar een reden om mij weg te kunnen sturen. Echt, vorige wethouders hebben veel grotere fouten gemaakt, boden excuses aan en gingen dan weer door. Dit was de gemakkelijkste manier om mij weg te krijgen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant