Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Een woning huren? Dat is bijna onmogelijk

Politiek

GOOISE MEREN - Het wordt steeds lastiger om een sociale huurwoning te bemachtigen in Gooise Meren. De reden: er zijn er te weinig. En het ziet er ook niet naar uit dat die situatie de komende tijd gaat verbeteren. 

Dat het allemaal niet zo opschiet met sociale huurwoningen in Gooise Meren komt onder meer doordat het maar niet lukt om tot prestatieafspraken te komen met de woningcorporaties. Zulke afspraken moeten er toe leiden dat er meer sociale huurwoningen beschikbaar komen, onder meer door er meer te bouwen, maar dat komt maar niet van de grond. Sterker nog: het worden er juist minder.

Het aantal sociale huurwoningen ligt al niet erg hoog, de komende jaren verdwijnen er ook nog eens 446. Dat komt onder meer omdat ze gesloopt worden of verkocht. Om dat probleem op te lossen zou er de komende jaren onder andere tijdelijke nieuwbouw kunnen komen of zou een deel van het gemeentelijk vastgoed kunnen worden getransformeerd tot goedkope huurwoningen. 

De komende jaren wordt er overigens wel gebouwd aan nieuwe sociale huurwoningen. Volgens huidige plannen komen er 350 stuks bij, maar dat is precies evenveel als waar nu behoefte aan is.

Uit de krant