Valse start levert BFC eerste nederlaag na half jaar op

BUSSUM - Vooral doordat het zelf niet al te best startte heeft BFC afgelopen weekend de eerste nederlaag na een half jaar geleden. De Bussumers konden geen punten pakken tegen FC Almere en verloren met 2-3.

BFC stond vooral het eerste kwartier stil en voordat het het zelf doorhad stond het met 0-3 achter. De Bussumers maakten fout op fout, wat FC Almere afstrafte.

Na de snelle 0-3 achterstand probeerde BFC zich te herpakken en met de moed der wanhoop werd een achtervolging gestart. Dat lukte nog best aardig. BFC kreeg mogelijkheden, maar had vooral de pech dat de keeper van FC Almere met een paar fraaie reddingen zijn doel schoon kon houden. Vlak voor rust was het wel raak voor BFC: na een knappe aanval van Dico Knevel op de achterlijn kon Zakaria Azzuzi de aansluitingstreffer tegen de touwen schieten.

Na de rust speelde BFC alles of niets. Het drong meerdere keren aan, maar zag dat FC Almere aan de andere kant ook doen. Het was BFC dat kon scoren. Na een messcherpe voorzet van Jostein Ohm kon Tim Vrakking de bal over de doellijn koppen. BFC leek daarmee te goede weg gevonden te hebben. De Bussumers kregen meer kansen om nog een goed resultaat op het scorebord te zetten, maar met hard werken kon FC Almere dat voorkomen.