Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Plan uitbreiding supermarkt Deen ligt bij Raad van State

Algemeen

BUSSUM - De Raad van State gaat kijken naar de bezwaren tegen de uitbreiding van supermarkt Deen aan de Laarderweg. De Raad organiseerde vrijdag een zitting om de bezwaren aan te horen. Maar woordvoerders van de gemeente en de advocaat van enkele bezwaarmakers lieten verstek gaan. Volgens de advocaat was het niet meer nodig om aan de ingediende bezwaren nog iets toe te voegen en daarom liet hij de Raad weten dat hij niet zou komen.

Voor de bezwaarmakers die wonen aan de Lange Heul is vooral de uitbreiding van het parkeerterrein een groot probleem. Er worden 55 parkeerplekken toegevoegd en daarvoor wordt een loods achter hun tuin afgebroken. Daarmee wordt hun achtertuin direct toegankelijk vanaf het vernieuwde parkeerterrein. Dat vormt een forse aantasting van hun privacy, aldus hun advocaat.

Daarnaast zegt de advocaat dat de uitbreiding zorgt voor een forse aantasting van hun leefklimaat. En de waarde van hun woning zal ook verminderen vanwege het toegenomen lawaai en mogelijke verkeersoverlast.

Parkeerterrein zorgt voor ontlasting parkeerdruk
Volgens de gemeente zal het vergrote parkeerterrein bij de supermarkt ook zorgen voor ontlasting van de parkeerdruk in de omgeving. Op het parkeerterrein komen meer plaatsen dan volgens de normen nodig is. De gemeente ziet niet geen onaanvaardbare aantasting van het leefklimaat.

Toch niet genoeg draagvlak
Het bestemmingsplan waarin de vernieuwing van het winkelcentrum wordt geregeld, maakt ook een kleine uitbreiding mogelijk van de winkels in de winkelstrip. De gemeente stelt dat het plan is vastgesteld in overleg met de buurtbewoners om zoveel mogelijk draagvlak te realiseren. Maar dat is dus niet helemaal gelukt, omdat nu toch enkele omwonenden een juridische procedure zijn gestart bij de Raad van State.

De Raad doet over zes weken uitspraak.

Uit de krant