Afbeelding
Foto: Bob Awick

CDA roept wethouder Munneke Smeets op het matje

Politiek

GOOISE MEREN - Het CDA roept wethouder Marieke Munneke Smeets ter verantwoording. De partij heeft een zogenoemd interpellatiedebat aangevraagd om antwoorden op vragen over het proces van de heroverweging van het besluit van de spoorwegovergang aan de Comeniuslaan. 

Er was afgelopen week een felle discussie toen Munneke Smeets plots met een ander plan voor de veelbesproken spoorwegovergang kwam. De wethouder toverde een second opinion uit de hoge hoed, waarmee ze de raad probeerde te overtuigen dat het veiliger was om alsnog de spoorwegovergang af te sluiten voor autoverkeer. Iets waar ze zich in het verleden als fractievoorzitter van Hart voor BNM al hard voor maakte, maar toen geen politieke draagvlak voor kreeg. 

Na alle ophef werd de second opinion afgelopen week toch weer van tafel gehaald en werd alles bij het oude gelaten.

Het CDA heeft echter grote twijfels over het handelen van Munneke Smeets. "Het CDA maakt zich grote zorgen over het democratisch gehalte bij het functioneren van de wethouder", aldus de partij. De vragen van het CDA gaan dan ook over het gevolgde proces en het handelen van Munneke Smeets. 

Het interpellatiedebat moet aan het licht brengen wat er precies is gebeurd en waarom Munneke Smeets de keuzes maakte. Als de gemeenteraad vanavond (woensdag) akkoord gaat met het verzoek tot interpellatie, wat wel gebruikelijk is, komt het debat voor volgende week donderdag op de agenda. 

Uit de krant