Het afscheid vorige week.
Het afscheid vorige week. Foto: Bob Awick

SKBNM moet het na 27 jaar zonder Ruth de Waal doen

Algemeen

BUSSUM - Met een receptie en een feest voor het personeel nam Ruth de Waal vorige week afscheid als directeur van kinderopvangorganisatie SKBNM. Ze werkte er ruim 27 jaar en schreef ook regelmatig columns in deze krant. Ze blijft wel actief binnen de kinderopvang.

Ruth kondigde haar vertrek in april al aan en heeft na de zomer haar taken overgedragen aan een nieuwe directeur. Volgens haar is het een verantwoord moment om de SKBNM over te dragen aan een opvolger die met frisse blik en een vers enthousiasme de organisatie verder kan uitbouwen.

Mouwtje
Het eerste wapenfeit van Ruth 27 jaar geleden was het opzetten van kinderdagverblijf 't Mouwtje. Op het moment van haar afscheid zijn er zeven kinderdagverblijven, vijftien peuterspeelzalen, zestien BSO's, vier sport-BSO's en een tienercentrum. Ze was jarenlang het gezicht van de stichting in deze regio, maar was ook landelijk actief voor de kinderopvang.

Kind voorop
Kenmerkend voor haar was dat ze het kind altijd voorop stelde. Ze ontwikkelde samen met externe pedagogen een eigen pedagogische methode waarbij alle focus ligt op kindontwikkeling en kwaliteit.

Opvolger
Ruth wordt opgevolgd door Mariska Ristjouw.

Uit de krant