BFC geeft goede start knap vervolg

BUSSUM - Promovendus BFC staat na twee duels nog steeds aan kop van de tweede klasse. De Bussumers gaven de goede start van afgelopen week zaterdag een goed vervolg tegen JSV Nieuwegein. BFC was met 5-2 een maatje te groot.

Het was voor het eerst na meer dan 40 jaar dat de supporters van BFC aan de Meerweg weer een tweedeklasseduel kregen voorgeschoteld. Het was er BFC dan ook alles aan gelegen om een goed resultaat te boeken. JSV Nieuwegein was er, na de nederlaag van een week geleden, ook op gebrand. BFC zorgde echter voor het eerste gevaar en kwam zelfs op voorsprong. Tim Vrakking kon BFC al vroeg op 1-0 door alert te reageren. Even later leek JSV Nieuwegein alweer snel terug te komen toen het mocht aanleggen voor een strafschop na een handsbal. De strafschopnemer schoot echter op de lat.

Nog voor rust kon BFC verder weglopen. Een knappe solo van Jostein Ohm werd door hem goed afgerond. Vlak daarna zorgde Maxim Andriessen voor een comfortabele 3-0 voorsprong.

Na de rust kwam JSV Nieuwegein strek het veld op. Na een paar foutjes aan BFC-kant deed de ploeg met een treffer wat terug. BFC bleef echter gefocust. Een benutte strafschop van aanvoerder Dico Knevel zorgde voor de 4-1 voorsprong. Het duel was daarmee wel gespeeld. Tim Vrakking zorgde met de mooiste goal van de middag nog voor de 5-1 voor BFC. JSV Nieuwegein kon nog 5-2 maken, maar dat doelpunt was slechts voor de statistieken.