Afbeelding
Foto: Johan van der Geest

SDO verspeelt kansen tegen Hoogland

Sport

BUSSUM - Kansen waren er veel, maar toch heeft SDO slecht een punt overgehouden aan het duel tegen het lager geklasseerde Hoogland: 2-2.

SDO startte slecht en moest toestaan dat Hoogland een paar goede kansen kreeg. Twee keer moest SDO-keeper Rolf Hazelaar redden op kansen van Henk Baum en Stijn Mossink. Baum tekende even later toch aan voor de 0-1 en zette SDO op achterstand. 

SDO rechtte de rug en kwam sterk terug. Nog voor rust boog SDO de achterstand om tot een voorsprong. Eerst schoot Glenn Hemmers na terugkoppen van Joost Heerschop hard tegen de keeper van Hoogland op. De bal werd geblokt en kwam voor de voeten van Desley Groenewegen. De SDO'er haalde verwoestend uit. Meteen daarna kwam SDO op voorsprong toen Joost Heerschop simpel kon intikken na een voorzet van Jesse van Huisstede. 

Na de goals was het vooral de scheidsrechter die een hoofdrol vervulde. Met maar liefst tien gele kaarten en ook twee rode kaarten drukte de leidsman een stempel op de wedstrijd. SDO speelde een groot deel van de wedstrijd tegen tien man en vervolgens ook nog tegen negen man. Het spel werd er niet beter op. SDO kreeg nog een goed aantal kansen, maar kon niet meer scoren. Hoogland deed dat wel en pakte alsnog een punt. 

Uit de krant