Golfers moeten clubgebouw Golfbaan Naarderbos verlaten
Foto: Sjoerd Stoop

Golfers moeten clubgebouw Golfbaan Naarderbos verlaten

NAARDEN - De golfers van Golfbaan Naarderbos mogen geen gebruik meer maken van het grote clubgebouw op het terrein. Dat heeft de rechter bepaald. Nedstede Leisure, het bedrijf van vastgoedondernemer Michael van de Kuit dat eigenaar is van Golfbaan Naarderbos, Speelpark Oud Valkeveen en het Naarderbos-strandje, moet voor eind oktober de sleutels van het clubgebouw inleveren.

De uitspraak van de rechter is het dieptepunt van een al veel langer slepende vete tussen de eigenaar van de golfbaan en de eigenaar van het clubgebouw, het bedrijf MG&H. Volgens Nedstede rekent MG&H een extreem hoge huur. "Dat zorgt ervoor dat een rendabele exploitatie van de baan onmogelijk wordt", zo verklaart Nedstede naar de pers. 

Pogingen op het probleem op te lossen liepen op niks uit
De afgelopen maanden probeerde Nedstede Leisure naar eigen zeggen al meerdere keren het probleem op te lossen. Er werd een voorstel gedaan om de huur te verlagen, maar ook om het hele complex over te kopen. De twee partijen kwamen er niet uit. "Aan dit langdurige proces komt met de uitslag van dit kort geding een einde: er is nu een golfbaan met een clubhuis waar spelers en bezoekers geen gebruik van mogen maken", aldus Nedstede. 

Nedstede laat weten de handdoek nog niet in de ring te gooien. Het laat weten dat het er veel aangelegen is om tot een oplossing te komen, maar stelt wel dat dat met de eigenaren van het clubhuis niet meer gaat lukken. "Naarderbos wil daarom graag met de gemeente Gooise Meren komen tot een nieuw onderkomen in 2019", zo laat Nedstede-eigenaar Van de Kuit weten.

Van de Kuit doet opvallende oproep aan wethouder Jan Franx
Saillant detail is dat Van de Kuit zijn oproep doet aan wethouder Jan Franx, uitgerekend de wethouder waarmee Van de Kuit vanwege Speelpark Oud Valkeveen al langere tijd in de clinch ligt. "Als hij toestaat dat we tijdelijk een paviljoen mogen realiseren, dan kunnen we snel de volgende stappen zetten naar nieuwe faciliteiten", aldus Van de Kuit.  

Meer berichten