Afbeelding

Bussumse kinderopvang stond ook met stint stil op spoor

Algemeen

BUSSUM - Een stint van de Bussumse kinderopvangorganisatie Koningskinderen is afgelopen april ook stil komen te staan op het spoor. Dat bevestigt Koningskinderen aan BussumsNieuws. Het gaat om eenzelfde elektrische bakfiets waarmee donderdag in Oss een ongeluk gebeurde op een spoorwegovergang waarbij vier kinderen om het leven kwamen en een begeleidster en een ander kind zwaargewond raakten.

De stint van Koningskinderen kende problemen met de accu. "Dat was wel een andere situatie dan in Oss waarbij, zo vermoed men, de gashendel niet terug schoot", zo laat Koningskinderen weten. Volgens Koningskinderen zijn de kinderen in de bakfiets niet in gevaar geweest en is er volgens protocol gehandeld. Bovendien kwam er geen trein. 

De betrokken stint is na het voorval extra goed nagekeken. De ouders zijn vervolgens ook op de hoogte gebracht. 

Stints stil
Koningskinderen kreeg vrijdag te horen dat er meer incidenten waren met de accu's en gashendels van de stints. "Daarom hebben wij besloten voorlopig niet meer met de stints te rijden. We zorgen voor alternatief vervoer en wachten de verdere uitkomsten van het onderzoek naar dit uiterst tragische ongeval af", aldus Koningskinderen. 

Ook andere Naarder en Bussumse kinderopvangorganisaties hebben ondertussen besloten de stints te laten staan. 

Lees woensdag meer in het BussumsNieuws. 

Uit de krant