Afbeelding
Foto: Bob Awick

Gooise Meren 'not amused' na Hilversumse plannen op Crailo

Politiek

GOOISE MEREN - Not amused. Zo reageert het gemeentebestuur van de gemeente Gooise Meren over de verwachte plannen van de gemeente Hilversum voor een weg over de hei rond Crailo. Het plan heeft Gooise Meren onaangenaam verrast, verklaarde wethouder Barbara Boudewijnse na vragen van de gemeenteraad over het plan.

De weg zou na de herontwikkeling van Crailo moeten gaan lopen over de hei naar het Hilversumse mediapark. Hoewel eerder werd ontkend dat de weg er zou komen, bleek de weg toch te staan op de door Hilversum gepresenteerde visie voor het Mediapark. Het zou gaan om een openbare weg, of zelfs een shuttle route of kabelbaan dwars over de hei. Het viel rauw op het dak van het gemeentebestuur en de raad van Gooise Meren. 

De gemeenteraad stelde er deze week vragen over aan de wethouder. Er werd gevraagd wat het gemeentebestuur denkt van de plannen. De wethouder moest de vraag beantwoorden door te zeggen dat de plannen haar verrast hadden. Ze heeft toen ze het hoorde meteen gebeld met Hilversum. Daar kreeg ze een formeel antwoord met de tekst dat er 'vooralsnog' nog geen plan was. Maar gerust bleek niemand er op. 

Gooise Meren is fel tegen het plan om een drukke weg te maken over Crailo. Dat heeft het, samen met de boosheid over de plots gepresenteerde visie, te kennen gegeven aan Hilversum.

Uit de krant