Afbeelding
live

Geen besluit over fusie in ministerraad

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

(14.35) BUSSUM, DEN HAAG - In de ministerraad is vanmorgen geen besluit genomen over de gemeentelijke herindeling. Het agendapunt is geschrapt. Wel is over het onderwerp gesproken. Dat laat de woordvoerder van minister Piet Hein Donner zojuist weten aan de Bussumse Krant.

(update 14.43) Onduidelijk is nog of er in de vergadering geen tijd meer was voor het onderwerp, of dat de minister het van de agenda heeft laten halen.

(update 14.46) De gemeente Bussum was nog niet door Den Haag op de hoogte gesteld, zo laat een woordvoerder zojuist weten.

(update 15.34) Geen informatie in de persconferentie van minister president Rutte. 

(update 15.47) Woordvoerder minister Donner: Alle gemeenten worden op korte termijn door minister geinformeerd over de status. Wat dat precies betekent is nog niet duidelijk.

(update 16.02) Binnenlandse Zaken heeft de gemeenten laten weten dat er op zeer korte termijn een besluit over de herindeling volgt. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente Naarden zojuist. 

(update 16.10) Burgemeester Milo Schoenmaker: "Het duurt te lang. Bussum wil uit de impasse komen. Dat doen we door met Naarden en Muiden te gaan praten."

Zie hier het gisteravond genomen raadsbesluit over de nieuwe koers Bussum.

(update 16.48) Burgemeester Bart Horseling van Weesp reageert teleurgesteld op het uitstel in Den Haag en ook op "de schuivende panelen in de regio waar Weesp zich buitengesloten voelt." Horseling wil op korte termijn een gesprek met minister Donner.

Vanavond tussen 18.00 en 19.00 uur de complete reacties van Horseling en Schoenmaker op Radio Weesp, 106.5 FM.

Meer over de gemeentelijke herindeling in de Bussumse Krant van volgende week.

Uit de krant