Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Het WereldMuziekFestival neemt je mee naar alle werelddelen

Cultureel

BUSSUM - Met het WereldMuziekFestival vindt vandaag (zaterdag) voor de derde keer plaats bij de Broedplaats, het oude schoolplein van de Michiel de Ruyterschool. Het wordt voor bezoekers een 'wereldreis' met muziek en eten uit alle werelddelen.

"Het idee is ontstaan tijdens de WereldBBQ", aldus Igor Rooselaar, die samen met vijf andere vrijwilligers het festival organiseert. "Tijdens die barbecue eten en praten mensen van verschillende culturen met elkaar en daarom leek het de bezoekers geen goed idee om daar een podium neer te zetten met optredens. Je komt dan niet tot een goed gesprek, lieten ze ons weten. En toen kwamen we op het idee om het WereldMuziekFestival te organiseren, waarbij muziek het belangrijkste uitgangspunt is. Jong en oud, blank en gekleurd, verschillende religie of achtergronden: het maakt niet uit. Iedereen danst samen en het wordt zeker weer een geweldige avond."

Een feest voor alle culturen
Het WereldMuziekFestival is niet commercieel en wordt geregeld door vrijwilligers en de artiesten treden gratis op. "Het is een kleinschalig festival en de optredens duren circa 15 minuten, dus als je bijvoorbeeld niet van blues houdt, is er na een kwartier een ander optreden. Met dit festival proberen we de bezoekers een wereldreis aan te bieden met muziek en buik- en salsadansen. Wat natuurlijk ook niet ontbreekt zijn de hapjes en drankjes. Een Syrische statushouder heeft een cateringbedrijf en biedt Syrische hapjes aan. Ook zijn er lekkernijen uit Indonesië", vertelt de organisatie.

Het WereldMuziekFestival is van 17.00 tot 23.00 uur aan de De Ruyterlaan in Bussum. Tot 22.00 uur zijn er verschillende optredens en dan neemt DJ Rafat Kayyali het over. Een kaartje kost 5 euro voor 19.00 uur en 7 euro na 19.00 uur, inclusief een drankje.

Uit de krant