Afbeelding
Foto: Antoon F. Bruggeling

Voor de allerlaatste keer naar de Jozefkerk

Cultureel

BUSSUM - Met een eredienst, de allerlaatste dienst van het kerkgenootschap, gaat de Jozefkerk zaterdag na 65 jaar voorgoed op slot. 

In februari van dit jaar werd bekend dat de kerk verkocht was aan de Koptische Kerk Nederland-België. De diensten van het kerkgenootschap werden vanaf half april al gegeven in de Mariakerk. Voordat de Jozefkerk definitief van eigenaar kan wisselen, moet de rooms-katholieke Jozefkerk worden onttrokken aan de eredienst. Dit is een protocol dat zowel plaatsvindt bij het inwijden van een kerk als wanneer de kerk niet langer in gebruik is.

De onttrekkingsdienst is op zaterdag 22 september om 15.00 uur en iedereen is welkom. Voorganger is mgr. Hendriks. Na de eredienst worden de doopboeken, huwelijksboeken, overlijdensboeken, kelken en een aantal andere katholieke attributen van de St. Jozefkerk officieel overgedragen aan de Mariakerk in Bussum.

Beslissing
Het kerkgenootschap besloot in 2017 al te stoppen met haar diensten in de St. Jozefkerk aan de Ceintuurbaan in Bussum. Door de vergrijzing, de terugloop van het aantal kerkgangers en een tekort aan vrijwilligers op allerlei vlakken was er volgens Henk van Harmelen van de Jozefkerk geen andere beslissing mogelijk. De diensten vinden nu plaats in de Mariakerk en ook een aantal keer per jaar in De Antonius Hof in Bussum.

Uit de krant