Afbeelding
Update

Bakfietsen Koningskinderen voorlopig niet over het spoor

Algemeen

BUSSUM - De elektrische bakfietsen van Koningskinderen worden de komende tijd extra gecontroleerd en gaan tijdelijk niet over de spoorwegovergangen. Dat laat de Bussumse kinderopvangorganisatie weten na het fatale ongeluk met zo'n zogenoemde 'stint' in Oss, waarbij op een spoorwegovergang donderdag vier kinderen om het leven kwamen en één kind en een begeleider zwaar gewond raakten.

Koningskinderen vervoert ook af en toe kinderen met zulke elektrische bakfietsen. En in een dorp als Bussum met al haar spoorwegovergangen is de vergelijking snel gemaakt. "Wij kunnen ons daarom voorstellen dat er onder ouders zorgen en vragen zijn omtrent het gebruik van dit vervoersmiddel", zo meldt Koningskinderen aan ouders.

Na overleg met onder andere de oudercommissie is besloten om voorlopig de logistieke planning zodanig aan te passen dat de Stints alleen nog relatief rustige routes rijden en geen spoorwegovergangen meer hoeven te kruisen. Koningskinderen heeft vier Stints, verdeeld over Bussum, Laren, Huizen en Hilversum. 

Hoewel de oorzaak van het ongeluk nog niet duidelijk is, houdt Koningskinderen de zaak scherp in de gaten. "Wij zullen indien nodig maatregelen treffen in ons eigen vervoersbeleid, meer in het bijzonder in het gebruik van stints. Naar aanleiding van dit vreselijke voorval, instrueren wij onze medewerkers nog eens extra om voor gebruik de werking van de stint te controleren. De door ons gebruikte stints ondergaan jaarlijks een onderhoudsbeurt. Medewerkers krijgen voordat zij op een stint gaan rijden een praktijk- en veiligheidstraining."

Uit de krant