Afbeelding
Foto: Bob Awick

Zo reageert het Sint Vituscollege op de troonrede

Algemeen

BUSSUM - Het gaat goed met ons land. Dat vertelde Koning Willem-Alexander dinsdag in de troonrede. De koning verkondigde de plannen van de regering voor het komend jaar. Er gaat onder andere meer geld naar onderwijs, ongeveer 300 euro per leerling.

Schooljeugd van het Sint Vituscollege hebben vraagtekens en staan niet meteen te springen. "Ik ben bang dat dat geld vooral bij de hogere lagen van de school terecht komt, bij de directie of bij leraren. En niet direct bij de leerlingen", zeggen leerlingen voor de microfoon van NOS op 3.

Geld kan beter naar zwerfjongeren
Volgens de leerlingen kan het geld beter besteed worden om de toename van het aantal zwerfjongeren tegen te gaan, ook één van de plannen van het kabinet voor komend jaar. "Het is veel belangrijker om jongeren aan onderdak te helpen. Laat het geld daar maar naar toe gaan", zeggen ze op het Vitus. 

Goed dat er geld gaat naar jonge boeren
De jongeren reageren ook op de komst van een fonds voor boeren, waarmee jonge boeren worden gestimuleerd om het bedrijf van hun ouders over te nemen. "We eten allemaal kaas en drinken allemaal melk. En als er straks geen jongeren zijn die het bedrijf van hun ouders overnemen, hebben we straks geen eten meer."

Het doet de jongeren ook wat dat er meer geld gaat naar eenzame ouderen. 

Beluister hier het fragment
Bron: NOS op 3.

Uit de krant