BFC pakt groepswinst en bekert verder

BUSSUM - BFC heeft de volgende ronde van de beker gehaald. De Bussumse zaterdagtweedeklasser pakte afgelopen weekend met 2-2 een punt tegen buurman NVC, dat op zondag eerste klasse voetbalt.

Het punt tegen het veel sterker geachte NVC was de kroon op het werk na een succesvolle reeks pouleduels voor BFC. BFC bleek na afgelopen weekend de beste van een loodzwaar geachte poule met eersteklassers Zuidvogels en NVC en tweedeklasser FC Weesp. BFC bleek echter meer dan goed mee te kunnen.

Het duel met NVC was vanaf de aftrap erg boeiend. NVC startte aanvallend, maar kreeg amper kansen. De Naarders moesten zelfs erkennen dat BFC de beste kansen kreeg. BFC leek ook al vroeg op voorsprong te komen, maar Josteim Ohm vergat een grote kans te benutten.

BFC komt knap terug
Na een half uur spelen kwam NVC wel op voorsprong, doordat BFC slecht stond op te letten en de vrijstaande NVC-aanvaller de bal tegen de touwen kon komen. Het leek BFC amper te deren, want al na vijf minuten stonden de twee ploegen weer op gelijke hoogte. Voor BFC scoorde Tim Vrakking die na een snelle aanval en prima assist van Maxim Andriessen de NVC-keeper kansloos liet.

Loon naar werken
Na de rust was het wederom BFC dat het meest voor gevaar zorgde. Hetzelfde scenario als voor rust speelde zich af. BFC leek op voorsprong te komen, maar ver over de doellijn gepasseerde bal werd niet als doelpunt geconstateerd. Het woord was daarna aan NVC, dat wederom op voorsprong kwam. Maar ook nu kon BFC terugkomen. Vlak voor het laatste fluitsignaal werden foutjes van NVC afgestraft door Tim Heijnen, die zijn rentree na anderhalf jaar blessureleed bekroonde met de tweede Bussumse treffer.