Afbeelding
Foto: Yvette de Vries

'Sloop Huizerweg-villa op eigen risico'

Politiek

BUSSUM - Dat de veelbesproken villa op de kop van de Huizerweg al gesloopt wordt, ondanks het feit dat de Raad van State nog een uitspraak moet doen over het gewijzigde bestemmingsplan voor de komst van een kantoorpand, is geheel op eigen risico van de eigenaar. Dat stelt burgemeester Han ter Heegde. 

De sloop van de villa zorgde afgelopen week voor woede onder buurtbewoners en erfgoedvereniging Heemschut. De twee hadden graag gehad dat het volgens hen beeldbepalende pand behouden zou worden en hebben moeite met de komst van het grote kantoorpand. Heemschut spande een zaak aan over de kwestie, onder meer omdat het meent dat de procedures rond de totstandkoming van de plannen niet goed zijn verlopen. 

Hoewel de Raad van State uitspraak moet doen over de zaak, begon afgelopen week de sloop van de villa al. "Dat is geheel op eigen risico van de eigenaar, want de zaak is nog onder de rechter en de procedures lopen nog", stelt burgemeester Han ter Heegde erover. "Maar omdat de rechters er nog een oordeel over moeten vellen, kan ik er ook niet al te veel over zeggen."

Mocht de Raad van State erfgoedvereniging Heemschut in het gelijk stellen, dan bestaat de kans dat het kantoorpand niet doorgaat en de villa onterecht gesloopt is.

Uit de krant