Archieffoto: Bastiaan Miché

HCAW stelt derde plaats zeker

BUSSUM - HCAW heeft afgelopen weekend gedaan wat het moest doen en waar het, afgaande op het hele honkbaljaar, recht op had: de derde plaats gepakt. De Bussumse honkbalhoofdklasser kreeg de derde plaats echter geen moment cadeau van tegenstander Glaskoning Twins. 

HCAW moest zaterdag twee keer aantreden tegen Glaskoning Twins. Nadat het eerste duel vlak voor het weekend na een 1-1 stand werd gestaakt, moest dat duel zaterdag eerst worden hervat. HCAW verloor alsnog met 2-5, maar kreeg meteen een kans op eerherstel. Het tweede duel startte meteen na het eerste. Nu was HCAW wel sterker en won het met 2-1 van Glaskoning Twins.

Saillant detail was dat het juist Vince Rooi was die het winnende punt binnen sloeg. Dat deed Rooi in zijn allerlaatste slagbeurt van zijn spelersloopbaan. Na een imposante carrière, die hem op veel verschillende plekken bracht, gaat Rooi meer tijd besteden aan andere zaken in het leven. 

Afgelopen zondag speelde HCAW haar laatste duel van het jaar. Dat verloor de ploeg: Glaskoning Twins was met 6-0 te sterk. 

Meer berichten