Sterk SDO maatje te groot voor Achilles 1894

BUSSUM - Met sterk voetbal heeft SDO afgelopen weekend goede zaken gedaan tegen Achilles 1894. De Bussumse hoofdklasser was met 4-2 te sterk voor de ploeg waar het een jaar geleden nog twee keer van verloor.

SDO zetten meteen na de aftrap vol aan en kreeg al snel meerdere kansen. Dat had ook meteen resultaat: rechteraanvaller Joost Heerschop kon al vroeg een corner van Glenn Hemmers tegen de touwen koppen. Hemmers kreeg zelf ook nog een goede kans na een pass van Theo Visser, ook Desley Groenewegen zorgde voor gevaar. Het was een opmaat voor een tweede Bussumse treffer voor rust: een goede aanval langs Desley Groenewegen en Joost Heerschop werd door Theo Visser beloond met een doelpunt.

SDO zat op rozen, maar kreeg voor rust toch een domper te verwerken toen Achilles 1894 een tegentreffer maakte. Even dachten de SDO-spelers daarmee aan het scenario van een jaar geleden. Ook toen kwamen de Bussumers met 2-0 voor, maar werd er alsnog met 4-2 verloren.

Na rust leek het erop dat SDO er alles aan deed om te voorkomen dat dat scenario zou herhalen. De ploeg kreeg enkele kansen, maar kreeg al vlot het deksel op de neus: met een strafschop na een overtreding van Dwight Oehlers kon Achilles 1894 op 2-2 komen te staan. SDO rechtte daarna de rug en zorgde met de ene na de andere aanval voor gevaar. Met doelpunten van Joost Heerschop en Theo Visser won SDO alsnog, geheel terecht. De Bussumers kregen nog kansen op meer doelpunten, maar hadden vooral pech.