Afbeelding
Archieffoto: Brian van den Berg

Geen eerdere klachten over verkeer Lambertus Hortensiuslaan

Buurt & wijk

NAARDEN/BUSSUM - De gemeente heeft tot nog toe geen klachten gehad over verkeer dat met te hoge snelheden over de Lambertus Hortensiuslaan gaat. Dat antwoordt de gemeente op vragen van de PvdA, gesteld na het zware ongeluk afgelopen zomer. 

Na het ongeluk van afgelopen maand raakte een fietser zwaargewond nadat een bestuurder van een auto de macht over het stuur verloor en naast de fietser twee auto's en een lantaarnpaal ramde. De weg heeft een verleden als het gaat om ongelukken: het was de laatste jaren wel vaker raak. 

Geen signalen dat er te hard wordt gereden
De PvdA stelt dat bewoners al langer klachten hebben over de onveilige situatie, maar de gemeente heeft geen enkele klacht gehad, zo laat het weten. Daar komt bovenop dat de gemeente ook geen signalen heeft dat er te hard wordt gereden. Er werd onlangs een verkeersmeting gedaan, maar daarbij werden er geen snelheden gemeten. Uit snelheidsmetingen op de vergelijkbare Brinklaan Noord even verderop bleek dat er tot zeven uur 's avonds nauwelijks te hard gereden wordt, alleen daarna ziet de gemeente uitschieters. 

Geen aanpassingen, wel displays
De gemeente ziet nog geen aanleiding om aanpassingen op de weg te doen en dat ook bovenal ook lastig. Omdat de hulpdiensten veel van de weg gebruik maken is het plaatsen van bijvoorbeeld drempels geen optie. Wel gaat de gemeente binnenkort snelheidsdisplays ophangen. Die meten niet alleen snelheid en laten het ook zien aan weggebruikers, maar kunnen de gegevens ook opslaan. De gemeente laat verder weten de situatie in de gaten te houden. 

Uit de krant