Afbeelding

Woest om start sloop Huizerweg-villa

Algemeen

BUSSUM - De sloopkogel gaat tegen de veelbesproken villa aan de Huizerweg. Dat tot grote woede van Erfgoedvereniging Heemschut dat bezwaar maakt tegen de sloop van het volgens hen beeldbepalende gebouw. Heemschut noemt de sloop door Heyen Makelaars 'heel grof'.

Erfgoedvereniging Heemschut heeft grote bezwaren tegen de sloop van de villa. De erfgoedclub meent dat het aanzicht van de Huizerweg te veel aangetast zal worden als het dubbele woonhuis wordt gesloopt en er een kantoorpand voor terugkomt. Heemschut stapte onlangs naar de Raad van State om de sloop van het pand en de komst van het kantoorpand tegen te houden. De procedure loopt nog. "En dat maakt het extra grof", laat Heemschut weten. "De eigenaar speelt een slim spelletje. Het slopen van het pand mag volgens de regels, maar omdat er nog een Raad van State-zaak loopt over het bestemmingsplan is het niet zo netjes. De eigenaar walst overal dwars overheen."

Heemschut acht de kans nog steeds erg groot dat de Raad van State haar bezwaar gegrond verklaart. "Er zijn echt procedurefouten gemaakt. De eigenaar neemt dus een risico. Maar ook al krijgen we gelijk, de villa is dan al weg", zegt Heemschut.

Heyen Makelaars wil zelf niet al te veel zeggen over de zaak. "Wij staan in ons recht. De Raad van State-zaak is vooral een zaak voor de gemeente en Heemschut. Daar zijn wij geen partij in", aldus Jasper Heyen.

Uit de krant