Afbeelding
Foto: Bob Awick

Spoorwegovergangen komende maanden een voor een afgesloten

Buurt & wijk

BUSSUM - De spoorwegovergangen door Bussum worden de komende maanden een voor een een paar dagen afgesloten vanwege werkzaamheden. Dat meldt ProRail.

De overwegen moeten worden afgesloten omdat er de komende maanden zogenaamde 'mantelbuizen' moeten worden geplaatst. Dat moet worden gedaan omdat de kabels onder het spoor moeten worden vervangen. De kabels lopen door de buizen heen. 

Het vervangen van de kabels zelf gebeurt pas volgend jaar als er grootscheeps gewerkt gaat worden aan de spoorwegovergangen. Ze worden onder meer versmald. 

Vanwege het plaatsen van de mantelbuizen moeten de overwegen dus een voor een dicht. Als eerste gaat de spoorwegovergang over de Gooibergstraat dicht, van maandag 24 september tot en met woensdag 26 september. Een week later wordt de overweg aan de Generaal de la Reijlaan afgesloten. Van maandag 8 oktober tot en met woensdag 10 oktober is de spoorwegovergang Zwarteweg/Comeniuslaan aan de buurt. De overgang aan de Wilhelminalaan (Naarden) gaat een week later dicht. Als laatst wordt de spoorwegovergang aan de Meerweg en de Herenstraat gedaan. Dat gebeurt tussen zaterdag 24 november en zondag 25 november. Daarvoor moet op zaterdag de Meerweg de hele dag dicht, tussen het Julianaplein en de Spiegelstraat. Een dag later is de Herenstraat tot aan de Kloosterweg afgesloten.

Uit de krant