Als de leerlingen in september van start gaan moeten er nog een paar kleine dingen worden afgemaakt.
Als de leerlingen in september van start gaan moeten er nog een paar kleine dingen worden afgemaakt.

Grotere Emmaschool klaar voor start schooljaar

Algemeen

BUSSUM - Het gaat goed met de grote verbouwing van het schoolpand aan de Graaf Florislaan. Het gebouw wordt klaar gemaakt voor de komst van de Emmaschool.

Zoals het nu gaat kunnen de schoolklassen van de Emmaschool op woensdag 5 september voor het eerst achter hun gloednieuwe schoolbanken plaatsnemen. Volgens een woordvoerder van scholenkoepel Talent Primair loopt het werk op schema. "Er zullen, als het schooljaar begint, alleen nog een paar kleine dingen afgemaakt moeten worden. De deadline wordt gehaald", zo vertelt ze.

Als de Emmaschool het gebouw aan de Fortlaan straks echt betrekt, komt er een einde aan lang wachten. De Emmaschool werkt al vele jaren aan het plan om het grotere schoolgebouw te betrekken. Het nieuwe schoolgebouw was hard nodig, vooral omdat de school aan de Fortlaan uit haar jasje is gegroeid. Daarom werd de laatste jaren al gewerkt met een noodschool. Die situatie kon niet langer. Slepende rechtszaken over de komst van de school naar de Graaf Florislaan door bezwaarmakende buurtbewoners zorgden er echter voor dat de Emmaschool en haar leerlingen lang door moesten bijten.

Aan de Graaf Florislaan heeft de Emmaschool straks een schoolgebouw waar het vele jaren voort kan. Naast de school komt er ook een kinderopvanglocatie van de SKBNM. De officiële opening staat gepland voor 3 oktober.

Uit de krant