Bekeravontuur voor SDO al na één duel afgelopen

BUSSUM - Het KNVB-bekeravontuur van SDO heeft maar één duel geduurd. De Bussumers moesten het bekerspektakel zaterdag verlaten na een nederlaag na strafschoppen tegen zaterdaghoofdklasser SV Urk. Na twee uur voetballen bleven de twee ploegen nog op 2-2 steken.

Als SDO een goede kans had om de eerste bekerronde te overleven dan was het zaterdag. Het stond dan wel tegenover een sterk SV Urk, dat al vroeg kansen kreeg en voor veel gevaar kon zorgen. Sterker nog: de Urkers kwamen voor rust op voorsprong. SDO kon er een goede kans tegenover zetten, maar Glenn Hemmers schoon net naast.

Na rust sterker
Na de rust werd SDO sterker. Dat leverde de ploeg al snel kansen op. Al snel na rust kon Max Engelmann na een goede aanval voorzetten op het hoofd van Joost Heerschop. De Bussumer kopte raak. Het leverde SDO meer kansen op. De beste kans aan de kant van SDO was voor Jesse van Huisstede, maar de keeper van SV Urk redde knap.

SDO op het laatste moment ten onder
De twee ploegen bleven steken op 1-1, waardoor er verlengd moest worden. Het leek uit te lopen op een succes voor SDO toen de Bussumers op het allerlaatste moment een strafschop toebedeeld kregen nadat Gerrit Snijders onderuit werd gehaald. Jesse van Huisstede maakte geen fout en zette SDO op voorsprong. Maar er volgde toch een domper: na de strafschop van SDO kreeg SV Urk er ook nog één. Ook de Urkers scoorden, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. SV Urk deed dat net wat beter dan SDO en bekert daardoor verder.