Afbeelding

Geen schorsing voor herinrichting terrein Gooische

Buurt / wijk

BUSSUM - Zoals verwacht heeft de Raad van State vrijdag geweigerd om het bestemmingsplan voor de herinrichting van het terrein van de Gooische Hockeyclub te schorsen.

Een buurman van de club vroeg de Raad eerder deze week om schorsing van het bestemmingsplan. Hij vreest teveel overlast van de club, omdat het clubhuis naast zijn woning verdwijnt. En daarmee verdwijnt een buffer tegen het lawaai op de sportvelden.

De Raad kan in urgente gevallen een plan schorsen. Maar de Raad vindt dat hier niet nodig, omdat er geen sprake is van urgentie. De club wacht met de herinrichting van het complex aan de Bussumse Meerweg tot na het eindoordeel van de Raad in deze zaak.

Er volgt eerst nog een tweede zitting en zes weken daarna komt dan de uitspraak. Dat zal waarschijnlijk in het begin van de winter gebeuren.

De gemeente Hilversum houdt daarnaast ook de zaak over de inmiddels verleende vergunning aan. Ook die vergunning werd door de buurman bestreden. Daardoor kan de hockeyclub ook niet aan de slag. De gemeente heeft dit nog eens schriftelijk na de zitting van afgelopen week bevestigd.

Uit de krant