Afbeelding
Foto: Bob Awick

Elan-school gaat gebouw brede school verlaten

Algemeen

BUSSUM - De Elan-school gaat het gebouw van de brede school aan de Lange Heul verlaten. Er wordt gekeken of de school naar Huizen kan vertrekken. Dat meldt de gemeente. Het vertrek heeft te maken de groter wordende toestroom van leerlingen. 

De Elan-school, een school voor speciaal onderwijs, begon twee jaar geleden met acht klassen aan de Lange Heul. De school heeft de gemeente gevraagd nog eens acht groepen te mogen huisvesten. Dat blijkt echter niet te kunnen, omdat het gebouw van de brede school daar te klein voor is. 

Groter schoolpand
Samen met de gemeente heeft de school naar oplossingen gekeken. De gemeente Gooise Meren heeft vervolgens buurgemeente Huizen benaderd. Daar werd een plek gevonden voor de Elan-school. De school zou daar een pand van Visio, voor blinde en slechtziende kinderen, kunnen betrekken. Dat pand staat nu deels leeg, maar komt volgend jaar augustus helemaal leeg te staan. De Elan-school kan daar helemaal worden gehuisvest. Er wordt nu nog overleg gevoerd. 

Andere school terug
Het vertrek van de Elan-school hoeft niet te betekenen dat het brede school-pand weer grotendeels leeg komt te staan. De gemeente Gooise Meren denkt er als 'ruil' over om het hoogbegaafden onderwijs van Huizen naar Gooise Meren te halen. Huizen wil dat onderwijs nu huisvesten, maar de Bussumse brede school is een betere en betaalbare mogelijkheid. Daarnaast wordt er ook gekeken om de Globe-kinderen, het onderwijs voor statushouders, terug te halen naar Bussum. 

Uit de krant