Afbeelding

Bussumer gaat cel in voor seksueel misbruik

Politie

BUSSUM - De rechtbank van Amsterdam heeft een 52-jarige Bussumer veroordeeld tot vier jaar cel waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van vijf jaar. De man heeft zich schuldig gemaakt aan seksueel misbruik van een 13-jarige en het ontuchtig betasten van een meisje van negen, aldus de rechtbank.

Daarnaast heeft hij jarenlang contact gezocht met tieners via het internet en voerde vaak grove seksueel getinte gesprekken waarbij hij een aantal meisjes zover kreeg dat ze uit de de kleren gingen. De man heeft altijd gezegd dat het fantasieverhalen waren en ontkent de beschuldigingen.

Diverse strafbare feiten
De rechtbank verwijt de man zich gedurende langere tijd schuldig te hebben gemaakt aan diverse strafbare feiten waarbij meerdere minderjarige kinderen betrokken waren. Alleen al het contact met een dertienjarig meisje in 2005 noemt de rechtbank aanleiding voor een langdurige celstraf. T. had tegen betaling van softdrugs en geld seks met haar. 

Min twee jaar
De vijf 'onherstelbare vormfouten' die de raadsman van de Bussumer aanvoerde waren geen reden om het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk te verklaren. Wel trekt de rechtbank twee jaar celstraf af van het vonnis omdat het veel te lang heeft geduurd voordat de zaak is behandeld.

Internet
De politie kreeg de man in het vizier nadat in 2013 de moeder van een vriendinnetje van zijn dochter aangifte deed van seksuele aanrakingen. Tijdens het digitaal onderzoek bleek dat de Bussumer al vanaf 1995 contact zocht met meisjes op het internet. Duizenden chatgesprekken voerde hij met honderden meisjes. Negentig procent van de gesprekken waren seksueel getint. Uiteindelijk hebben 19 meisjes aangifte gedaan.

Uit de krant