Leerkrachten met de picknicktafel.
Leerkrachten met de picknicktafel.

AltijdWerkPlaats maakt picknicktafel voor schooltuin

Buurt / wijk

BUSSUM - De vrijwilligers van de Bussumse AltijdWerkPlaats hebben recent een picknicktafel geschonken aan de schooltuin van De Hoeksteen. 

De kinderen van groep 8B konden vorige week na de musical de school verrassen met tafel. De tafel is gemaakt in de AltijdWerkPlaats door de startup VankaDesign. Op het tafelblad zijn in het grootste geheim alle namen van de kinderen door henzelf met soldeerbouten en brandpennen ingegraveerd.

Moestuin
De bank staat in de moestuin van de school, zodat er bij buitenlessen en moestuinlessen ook gewerkt kan worden aan een tafel én natuurlijk in de pauzes tussen het groen gepicknickt kan worden.

Blij verrast
De schoolleiding was blij verrast en tuinmoeder Petra Olgers zag een lang gekoesterde schooltuinwens in vervulling gaan. "Met de tafel komt er een rustpunt in de schooltuin waardoor er nóg meer buitenlessen kunnen worden gegeven. Dat de tafel tot stand is gekomen in co-productie met de AltijdWerkPlaats maakt het extra bijzonder!", aldus de enthousiaste Olgers.

Gemeenschap
De AltijdWerkPlaats is een initiatief van Broedplaats Gooise Meren. Het idee achter de AltijdWerkPlaats is om werk te bieden aan iedereen die tijd overheeft om wat voor de lokale gemeenschap te doen. 

Werkwijze
Bijzonder aan de werkwijze van de AltijdWerkPlaats is dat wederkerigheid voorop staat. Zo heeft De Hoeksteen alleen de materiaalkosten voor de picknicktafel betaald. Ze geven tijd terug aan de Werkplaats om klusjes te doen, en materialen en grondstoffen te verzamelen voor toekomstige producten van de Werkplaats.

Uit de krant