De organisatie samen met een aantal bewoners die naar de Buurtcamping komen.
De organisatie samen met een aantal bewoners die naar de Buurtcamping komen. Foto: Kees Hogenbirk

Komend weekend: elkaar leren kennen op buurtcamping

Buurt / wijk

BUSSUM - Dit weekend staat er op de Groene Long voor de eerste keer een Buurtcamping voor de gezelligheid en om de buren beter te leren kennen.

"De Buurtcamping is zes jaar geleden in het Amsterdamse Oosterpark begonnen", vertelt Lisa Schonewille, die samen met Marcel Barneveld, Barbro van der Ham, Sandra Geerling, Paul Ricken, Freek Vos en Feye van Olden de camping organiseert. "Roderik Schaepman heeft de camping bedacht om buurtgenoten beter te leren kennen en bij elkaar te brengen op een gezellige en ontspannen manier. En het is uitgegroeid naar maar liefst twintig Buurtcampings in twaalf gemeenten. En nu ook in Bussum."

Het initiatief om in Bussum ook een Buurtcamping te organiseren, kwam van Feye. "Hij had al eerder Buurtcampings in Amsterdam georganiseerd en toen Feye in Bussum kwam wonen, wist hij uit ervaring dat je door zo'n camping buurtbewoners makkelijker leert kennen en wilde het daarom ook hier organiseren. Feye zocht contact met mij omdat ik in Bussum verschillende activiteiten organiseer en ik vond het meteen een goed plan. Vorig jaar wilden we het al opzetten, maar om de vergunning en het budget op korte termijn rond te krijgen, lukte toen helaas niet. Met die kennis hebben we het dit jaar wel voor elkaar gekregen." De Buurtcamping is een camping voor jong en oud met leuke lokale activiteiten. Op het programma staan onder andere 'Tikkie takkie met een hakkie' (voetbal), blij dat ik glij, yoga, heidewandeling, manfulness, sing-a-long, bingo, knutselen, basketbal clinic en workshop Argentijnse Tango door Carlos Alberti.

Uit de krant