Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Bussumse softbalster Ginger de Weert voor WK naar 'bakermat van het honkbal'

Sport

BUSSUM - Het moet een van de hoogtepunten tot nu toe worden: softbalster Ginger de Weert doet de komende anderhalve week met Nederland mee aan het WK softbal. Decor: Japan, een van de bakermatten van het honkbal. En als je weet dat Japan honk- en softbal eet, slaapt en ademt, dan weet je dat je wat staat te wachten. "Dit WK wordt anders dan alle andere tot nu toe", zo weet Ginger.

Het Nederlandse team vertrekt komende week naar Japan, waar de ploeg over twee weken voor het eerst het veld op stapt voor het eerste duel tegen Puerto Rico. De afgelopen weken werden al enkele duels gespeeld om warm te lopen. Kortom: best een lange aanloop naar het wereldkampioenschap zelf. Een kampioenschap waar het Nederlandse team hoe dan ook al veel beter naar toe kon werken dan normaal. "Na het gewonnen EK softbal en de terugkeer van honk- en softbal op de Olympische Spelen over twee jaar hebben we als Nederlands team weer een A-status gekregen. Dat betekent dat we veel meer per week op het veld kunnen staan dan normaal. En je merkt dat dat werkt. We staan er als team heel goed voor."

Na al dat oefenen mag je Nederland de komende anderhalve week tot de kanshebbers rekenen op het grootste softbalevenement van de wereld. "We staan er als Nederland elke keer wel goed op, hoor", vertelt Ginger. "Maar nu we een jaar geleden goud wonnen op het EK weten de andere landen nog meer dat ze ons echt als concurrent mogen rekenen. En dat merken we ook wel. We worden ook echt tot de kanshebbers gerekend. We hebben nagenoeg hetzelfde team als een jaar geleden, op twee speelsters na. Maar daar hebben we goede speelsters voor teruggekregen. Dat gaat dus wel goed komen. Twee jaar geleden werden we vierde op het WK. We gaan nu hoe dan ook voor meer. We gaan voor goud. Dat wordt zwaar, maar die uitdaging gaan we natuurlijk aan. Het doel wordt een medaille. Daar zouden we heel tevreden mee terug naar Nederland komen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant