Afspraken worden opnieuw vastgelegd in een horecaconvenant.
Afspraken worden opnieuw vastgelegd in een horecaconvenant. Foto: Bob Awick

Afspraken over Bussumse horeca vastgelegd

Politie

BUSSUM - Gemeente, politie, horeca Bussum en omwonenden gaan beter samenwerken. Dat hebben ze vastgelegd in een nieuw convenant. Ze willen gezamenlijk bereiken dat de overlast minimaal wordt, dat de veiligheid omhoog gaat en dat er verantwoord omgegaan wordt met alcohol.

De Koperen Kraan vormde het decor van de ontmoeting. Daar werd een aantal zwevende afspraken concreet gemaakt. Ook bood het nieuwe horecaondernemers de kans zich aan te sluiten. Doel is om meer structuur te brengen in overleg met elkaar, afspraken goed vast te leggen en te evalueren.

De betrokkenen laten weten dat het al met al goed gaat met de horeca in Bussum. Er zijn veel minder incidenten dan ongeveer tien jaar geleden. "De laatste twee jaar is het rustig," vertelt Michiel Craandijk van café de Koperen Kraan. "Het is goed dat nu alle neuzen dezelfde kant op staan. Als er 's nachts problemen zijn, kunnen we die gezamenlijk oplossen. Daarvoor hebben we ook de horecatelefoon waardoor ik rechtstreeks met de politie kan bellen. Als café zijn wij verder bezig met innovaties zoals nieuwe camera's en een automatisch telsysteem voor de tap. We lopen als horecazaken tegen dezelfde problemen aan zoals jongeren onder de achttien die binnen een drankje willen doen. Het is goed als we elkaar scherp houden."

Ook de burgemeester is blij dat de partijen elkaar weer gevonden hebben. "Zo kunnen we er echt voor zorgen dat de veiligheid gewaarborgd blijft en de overlast wordt beperkt."

Uit de krant