Afbeelding
Foto: Myrna Bos

Ravage na ongeluk Lambertus Hortsensiuslaan, fietser zwaargewond

Politie & justitie

NAARDEN/BUSSUM - Een automobilist heeft dinsdag een ravage veroorzaakt op de Lambertus Hortensiuslaan. De automobilist reed een fietser omver en knalde vervolgens tegen meerdere auto's aan. De fietser raakte zwaargewond. 

Het ongeluk gebeurde rond half zes. De automobilist reed lange tijd over het fietspad. Nadat hij achtereenvolgens de fietser en de auto's ramde kwam hij tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De schade was enorm. 

Zwaargewond naar het ziekenhuis
Vlak na het ongeluk kwamen meerdere politie-eenheden, de brandweer en ambulances ter plaatse. Er kwam ook een traumahelikopter om hulp te verlenen aan de gewond geraakte fietser. De fietser is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Hoe het nu met hem of haar gaat is onbekend. 

Automobilist aangehouden, onderzoek naar toedracht
Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren is niet bekend. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht. De straat werd na het ongeluk afgezet. De automobilist is aangehouden en meegenomen voor verhoor. Dat gebeurt vooral omdat eerst vast moet komen te staan wat er precies gebeurd is. 

Uit de krant