Afbeelding
Archieffoto: Albert van der Linden

Gemeente benadrukt speelparkbaas: 'Oneens? Teken bezwaar aan!'

Politiek

GOOISE MEREN - Het staat vastgoedondernemer Michael van de Kuit, de man achter Speelpark Oud Valkeveen en Golfbaan Naarderbos, vrij om bezwaar aan te tekenen tegen afgewezen aanvragen.

Dat benadrukt het gemeentebestuur aan Van de Kuit nadat de speelparkbaas onlangs wederom z'n beklag deed over het beleid van de gemeente. 

Van de Kuit zag de afgelopen tijd meerdere aanvragen voor het plaatsen van attracties door de gemeente afgewezen worden omdat deze volgens de gemeente in strijd waren met het geldende bestemmingsplan. Daarnaast veegde de gemeente een aanvraag van Van de Kuit om de grond van de golfbaan over te nemen van de gemeente en kwam de gemeente met een 'voorbereidingsbesluit' voorafgaand aan een nieuw bestemmingsplan dat er voor zorgt dat Van de Kuit een jaar geen bouwaanvragen kan doen. 

De gemeente heeft aan Van de Kuit laten weten dat de gemeente zich altijd dienstverlenend opstelt. "Het is het goed recht van iedere ondernemer cq. persoon en derhalve ook van de heer Van de Kuit om bezwaar en/of beroep aan te tekenen tegen besluiten die door de gemeente zijn genomen. Mogelijke bezwaren worden door een onafhankelijke commissie danwel door een onafhankelijke rechter behandeld", aldus het gemeentebestuur. 

Uit de krant