Odin (rechts) pakt brons.
Odin (rechts) pakt brons. Foto: Remco Huvermann Photography

Bussums BMX-talent Odin pakt brons op NK

Sport

BUSSUM Odin Verhoog (16) uit Bussum heeft afgelopen weekend uitstekend gepresteerd op het Nederlands kampioenschap BMX in Uithoorn.

Het jonge talent pakte brons in de klasse boys 16. Odin, uitkomend voor FCC The Wheely's in Baarn, heeft vorige maand ook deelgenomen aan het BMX Wereldkampioenschap in Baku, Azerbeidzjan, waar hij een knappe prestatie neerzette. Hij bereikte de 1/8 finale.

Fietscross
Odin is samen met zijn tweelingbroer Amon op 7-jarige leeftijd begonnen met Bicycle Motocross (BMX), de X staat voor cross. "We verhuisden van Amsterdam naar Bussum en reden toevallig langs de fietscrossbaan in Bussum. De jongens zagen de crossers en zeiden tegelijk: dat willen we ook gaan doen", vertelt vader Nico Verhoog.

Ze doen alles samen
"Ze vinden het fijn om samen te trainen en aan dezelfde wedstrijden mee te doen zodat ze elkaar kunnen aanmoedigen, steunen en tips geven. En dat kunnen ze goed gebruiken, want het is geen ongevaarlijke sport. Het gaat er soms hard aan toe."

Zaterdag EK
Het volgende doel is ook al in zicht. Zaterdag 14 juli neemt Odin, samen met zijn tweelingbroer Amon, die ook bij de selectiegroep van FCC The Wheely's zit, deel aan het Europees kampioenschap in het Franse Sarrians. "Hun droom is om een podiumplek te behalen tijdens het EK in Frankrijk. We wachten het af."

Olympische Spelen
Odin en Amon horen bij de top van Nederland en ze horen aan het eind van het seizoen, in oktober, of ze uitgenodigd worden voor Jong Oranje. "Maar hun ultieme droom is dat ze graag willen crossen tijdens de Olympische Spelen. De jongens hebben dus nog dromen genoeg en dat zal ze zeker stimuleren om keihard door te gaan met BMX."

 

 

Uit de krant