Afbeelding

Gemeentebestuur deelt zorgen over hoogspanning

Zorg

GOOISE MEREN - De zorgen over de gevaren van ondergrondse hoogspanningskabels worden gedeeld door het gemeentebestuur. De gemeente houdt volgende week een bewonersavond waarop bezorgde bewoners terecht kunnen voor vragen en antwoorden over de risico's. 

Er leven al langer zorgen over de ondergrondse hoogspanningskabels. De zaak werd aangezwengeld door RTL Nieuws dat onderzoek deed. Het concludeerde dat er op meerdere plaatsen ondergrondse hoogspanningskabels zo dicht bij woningen liggen dat ze gezondheidsrisico's met zich meebrengen, Gooise Meren bleek een van de genoemde gemeenten.  

Dat de hoogspanningskabels gevaarlijk kunnen zijn voor de volksgezondheid heeft te maken met het magnetische veld dat rond deze kabels ligt. Er wordt onder meer een relatie gelegd met leukemie bij kinderen. Ook zijn er wetenschappers die betogen dat er een verband is tussen de magnetische velden en het optreden van de ziekte van Alzheimer. De schadelijke werking van fijnstof zou ook versterkt kunnen worden volgens sommigen.  

Bewonersavond
De gemeente houdt volgende week donderdag dus een bewonersavond. De avond wordt gehouden op het gemeentehuis en start om 20.00 uur. Aanmelden vooraf kan op secretariaatmensenomgeving@gooisemeren.nl. 

Uit de krant