Janine Beulink en Pieter Schut bij Filmhuis Bussum.
Janine Beulink en Pieter Schut bij Filmhuis Bussum. Foto: Bob Awick

Bussum telt 25 wc's voor 'hoge nood'

Bedrijven

BUSSUM - De Stichting ProBussum heeft stickers laten drukken en zich aangesloten bij een speciale app zodat duidelijk is waar in Bussum je het toilet kunt bezoeken in geval van hoge nood. De actie genaamd 'Ik moet zo nodig' is bedoeld om de gastvrije uitstraling in het dorp te versterken.

"Je hoeft niet eerst te vragen; je weet dat je welkom bent", zegt Pieter Schut namens ProBussum. Dinsdagochtend plakte hij de eerste stichter op de gevel van Filmhuis Bussum. Directeur Janine Beulink vindt het geen enkel probleem als haar toiletgroepen bezocht worden. En daarin staat ze niet alleen. In totaal zijn er nog 24 andere ondernemers die hebben toegezegd toegang te verlenen, zonder daar iets voor terug te vragen.

Denk aan Brasserie Stokjes en Lepel, de McDonald's, Brownies en Downies, het gemeentehuis, Trev's Soup, Brasserie Drusius, Café de Viersprong en de Albert Heijn aan de Veerstraat. Buiten het centrum doen bijvoorbeeld het Spant, Heidezicht en de Zandzee mee. Schut vertelt tevreden te zijn. "We hebben nu echt een goede dekking in het centrum en ook op de locaties daarbuiten waar regelmatig veel mensen komen. Je bent altijd snel in de buurt van een toilet. De app is daarbij handig als je nog niet waar waar je terecht kunt. Het idee hiervoor is afkomstig uit ons eigen bestuur. De ondernemers stonden hier ook positief in."

De lijst van adressen is te vinden via probussum.nl.

Uit de krant