Afbeelding

Gemeente: besluit over Huizerweg-pand op orde

Politiek

BUSSUM - Er hoeft door de gemeenteraad geen nieuw besluit genomen te worden over het aangepaste bestemmingsplan aan de Huizerweg. Dat laat de gemeente weten aan Erfgoedvereniging Heemschut dat bezwaar had aangetekend tegen het besluit om de komst van een kantoorpand mogelijk te maken. 

Erfgoedvereniging Heemschut volgt de naderende sloop van de karakteristieke villa voor de komst van het kantoorpand al langer op de voet en tekende bezwaar aan. Dat bezwaar werd door de gemeente van tafel geveegd. Toen bleek dat de gemeenteraad de bestemmingsplanwijziging had goed gekeurd, maar er toch een technisch mankement geen verslagen van waren opgemaakt zag Heemschut haar kans schoon om te tornen aan het raadsbesluit. 

De gemeente heeft onderzocht of de bezwaren hout snijden, maar dat blijkt niet het geval. De besluiten van de raad blijken voldoende vastgelegd. 

Daarmee staat niets de bestemmingsplanwijziging meer in de weg. Daarmee lijkt de sloop van de villa en de komst van het kantoorpand een stuk dichterbij.

Uit de krant