Afbeelding
Foto: Bob Awick

Gemeente roept bouwaanvragen Oud Valkeveen halt toe

Politiek

GOOISE MEREN - Speelpark Oud Valkeveen kan een jaar lang geen bouwaanvragen meer doen. Dat komt omdat de gemeenteraad heeft besloten aan de slag te gaan met een vernieuwd bestemmingsplan. 

De gemeenteraad heeft woensdag achter gesloten deuren een 'voorbereidingsbesluit' daartoe genomen. Dat besluit geldt vanaf vandaag en heeft tot gevolg dat bouwaanvragen voor het perceel een jaar lang worden aangehouden. Dat gebeurt om 'ongewenste ontwikkelingen' in de tussentijd tegen te houden. 

Dat de gemeente Gooise Meren nu aan de slag gaat met het bestemmingsplan voor Oud Valkeveen komt omdat het oude bestemmingsplan na tien jaar vervangen moet worden. Toch is het niet geheel toevallig dat de gemeenteraad nu zo snel de stap heeft genomen en met het voorbereidingsbesluit komt: speelparkbaas Michael van de Kuit en de gemeente Gooise Meren liggen al veel langer in de clinch met elkaar over Speelpark Oud Valkeveen. De speelparkbaas heeft plannen om het park uit te breiden en te vernieuwen, maar volgens de gemeente wordt het speelpark teveel een attractiepark en dat wil de gemeente niet. Dat brengt teveel overlast met zich mee. 

Speelpark Oud Valkeveen kwam de afgelopen weken met een hele stapel van zeker vijftien aanvragen voor de bouw van attracties. Deze aanvragen, waar de gemeente er ondertussen al drie van heeft afgewezen, worden nog wel gewoon onder de loep genomen. 

Uit de krant