Afbeelding
Foto: Bob Awick

Bussumer (52) staat 4 jaar cel te wachten na ontucht

Politie

BUSSUM - Vier jaar cel waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van vijf jaar. Dat eist de officier van justitie tegen een 52-jarige Bussumer wegens verkrachting, ontucht met tieners en het seksueel betasten van een meisje van twaalf. De man zou volgens justitie jarenlang via het internet contact hebben gezocht met tienermeisjes. De verdachte ontkent de feiten en zegt dat het allemaal fantasie was wat hij met de meisjes besprak. "Ik wilde ze juist blij maken", aldus de man.

De politie kreeg de man in het vizier nadat in 2013 de moeder aangifte deed. De vader van een vriendinnetje van haar twaalfjarig dochter zou haar seksueel hebben aangeraakt. Ook zocht hij contact via internet en zou seksueel getinte gesprekken met haar hebben gevoerd.

Na onderzoek bleek dat hij in 2009 betrokken was bij een incident in Rijssen in Overijssel waarbij de hij een ontmoeting zou hebben gehad met een meisje van veertien met wie hij voorstelde seks te hebben.

Man had al langer contact met meisjes
Tijdens het digitaal onderzoek bleek dat de Bussummer al vanaf 1995 contact zocht met meisjes op het internet. Duizenden chatgesprekken voerde hij met honderden meisjes. Volgens de politie was negentig procent van de gesprekken seksueel getint. Een aantal meisjes zou zich hebben uitgekleed voor hem. Ook zou hij hebben gemasturbeerd terwijl hij aan het chatten was.

Uiteindelijk stonden er veertien jongeren op de tenlastelegging. Niet alle meisjes deden aangifte. Met één van de slachtoffers zou hij in 2005 twintig keer hebben afgesproken. Hij zou seks met haar hebben gehad en haar zwijggeld hebben gegeven in ruil voor seks.

Bussumer ontkent seks te hebben gehad
De Bussummer ontkent niet het meisje te hebben ontmoet maar hij zou nooit seks met haar hebben gehad. Ook verklaarde hij met heel veel meisjes gesprekken te hebben gevoerd maar meestal zonder de seksuele lading die justitie er aan geeft.

De advocaat van de Bussummer vroeg om vrijspraak wegens gebrek aan bewijs. Daarnaast verzocht hij de rechtbank het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk te verklaren in haar eis. Er zou sprake zijn van ernstig vormverzuim waarbij het recht op een eerlijk proces ernstig zou zijn geschonden. Hij hekelde de onprofessionele wijze waarop de politieverhoren met de slachtoffers waren uitgevoerd. De politie zou sturend en soufflerend verhoren hebben afgenomen. Ook zijn niet van alle studioverhoren geluidsopnamen gemaakt. Daarnaast vindt de verdediging dat het veel te lang geduurd heeft voordat de zaak op zitting is gebracht. De zaak heeft volgens de raadsman ruim twee jaar stilgelegen.

De rechtbank sluit op 9 juli het onderzoek en doet op 23 juli uitspraak.

Uit de krant