Peter Prak praat na met de Gooise Initiatiefgroep
Peter Prak praat na met de Gooise Initiatiefgroep Foto: Yvette de Vries

Knarrenhof wil politiek warm krijgen voor woonvorm

Zorg & gezondheid

GOOISE MEREN - Steeds meer burgers willen zelf bepalen hoe ze wonen. Het CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) rukt dan ook enorm op. Samen met een groepje 'gelijkgestemden' nemen ze het initiatief om zelf hun huis te gaan bouwen. Probleem daarbij is dat veel particulieren een leek zijn op het gebied van woningbouw en alles wat daarbij komt kijken.

"De mensen weten wel wat ze willen, maar niet wat er allemaal kan", vertelt Peter Prak van Stichting Knarrenhof. Hij speelt hier met zijn stichting op in. Ze realiseren hofjes voor mensen die op zoek zijn naar een woonvorm met meer sociale cohesie. Afgelopen maandag hield hij een presentatie op het gemeentehuis van Gooise Meren, waarbij ook wethouders van omliggende gemeentes aanwezig waren. Hij deed dat om de politiek warm te krijgen voor zijn plannen.

Maar naast steun van de gemeente en vaak ook een woningcorporatie is een locatie nodig. Ans Vermeulen van de Gooise Initiatiefgroep Knarrenhof wil nog geen specifieke locatie in het Gooi noemen, maar ze heeft er wel veel vertrouwen in dat het hier gerealiseerd kan worden.

Lees meer in het BussumsNieuws van woensdag.

Uit de krant